Nem tudok egyszerűen szó nélkül elmenni amellett ami tegnap történt. Mint mindenki hallhatta, tegnap egy villamos elé lépett két nő, amire annak vészfékeznie kellett, a sofőr indulatosan kiszállva az egyik hölgyet pofán vágta. A arcon vágott nőről utólag kiderült, hogy 6 hónapos terhes.

Az index.hu hírportál megtalálta az érintett villamosvezetőt és a hölgyet. Mind a ketten nyilatkoztak, és ezek után az eddigi negatív kép kissé változott bennem. Az eddig gonosz és agresszív villamosvezetőről kiderült, hogy sokkolta az eset, a pofonvágást sajnálja. Gondolhatjuk, hogy nem ok nélkül történt mindez. Kezdhetjük azzal, hogy a nők azontúl, hogy hibáztak elkezdtek mutogatni a sofőrnek. Nem érezték magukat hibásnak aminek hangot is adtak.

A nő véleménye szerint nem voltak életveszélyben. Igaz leléptek a villamos elé, de amikor észlelték, hogy közel a jármű visszaléptek, tehát nem volt vészhelyzet. A sofőrt egy agresszív 120 kg-os férfinak látták, akinek semmilyen oka sem volt kiszállni és kioktatni őket. „Az egyáltalán nem igaz, hogy a vezető megmentette az életünket, hiszen visszaléptünk a padkára, mielőtt megállt. Ezt szemtanúk is megerősíthetik. Csak azért állította meg a villamost, hogy kitöltse rajtunk a dühét.” –fogalmazott a nő az index.hu-nak.

A nő védelmében annyit mondott, hogy sokat élt Nagy-Britanniában és jobbra nézett a bal helyett. Elismerte, hogy a jelzőlámpa piros jelzését nem vette figyelembe.

A sofőrt feljelentette az érintett hölgy a rendőrségen, a BKV az eset után azonnal felfüggesztette állásából.

Elítélek minden erőszakot főleg nők ellen, de jelen esetben nem csak a sofőr volt a hibás. Könnyen ítélkezünk és írjuk le a vezetőt (akinek valószínűleg az állásába fog kerülni az eset), de mind ezt azért tehetjük meg, mert nem történt baleset.

Mit mondanánk akkor, hogyha a nő a villamos alá került volna? A szerencse műve az is, hogy az utasok a vészfékezés következtében nem sérültek meg. Szomorú végkifejlet egy hibás döntéssorozatnak.

Szemtanúkat keresünk, akik látták/átélték az esetet, több szem többet lát. Mi a véleményed a sofőrről és a majdnem balesetet okozó nőről? Te hogy cselekedtél volna?

forrás:

-          Megszólalt a megpofozott terhes nő

-          Megszólalt a pofozkodó villamosvezető is